Woning taxatie


Jij wilt je woning in de verkoop zetten, hebt zojuist een huis gekocht of een gedeelte verbouwd. Wat jouw reden ook is, je wilt de waarde van jouw woning weten. Dan is het tijd voor een woning taxatie. Dit is waar wij van HappyBrokers bij helpen. Onze taxateur bepaalt de marktwaarde van jouw huis. Dit doet hij professioneel op basis van het huis zelf en de lokale woningmarkt. Onze taxateur stelt vervolgens een taxatierapport op waarin hij de waarde onderbouwt. Voor een gecertificeerde taxateur ben je hier aan het juiste adres!

Waar let je op bij de taxatie van je woning


De meest voorkomende reden om je huis te laten taxeren is omdat jouw woning in de verkoop gaat. Het is een spannend proces, waarbij je de juiste prijs voor je huis wilt. Een passend bedrag is waarbij een taxatie helpt. De taxateur bezoekt de woning en let op een aantal factoren zoals de staat van het onderhoud, de ligging van de woning met daarbij het uitzicht en eventueel overlast van de aanliggende weg, de mate van energiezuinigheid en het woonoppervlak. De marktsituatie is natuurlijk ook een belangrijke factor. Op basis van deze aspecten bepaalt een taxateur jouw woningwaarde.

Door jouw woning te taxeren ontdek je wat de marktwaarde van jouw huis is. Het ontvangen taxatierapport heb je vervolgens nodig wanneer je een huis gaat kopen. De bank of geldverstrekker bepaalt namelijk aan de hand van het rapport jouw hypotheek. Jouw woning dient namelijk als onderpand van de hypotheek. Het maximale leenbedrag wordt gekoppeld aan de marktwaarde van het huis. Hierdoor is het van belang dat je jouw woning laat taxeren door een professionele taxateur. Gelukkig werken wij enkel met ervaren taxateurs die jou helpen bij het bepalen van de marktwaarde van jouw woning.

Wanneer je huis laten taxeren?


Er zijn meerdere redenen waarbij een woning taxatie van pas komt. Dit is namelijk niet alleen wanneer je jouw huis gaat verkopen en een ander huis wilt kopen. Zit je bijvoorbeeld al een tijd in jouw huis? Dan kan het slim zijn om een taxateur te bellen om te bepalen of jouw huis meer waard is geworden. Dit is zeker een goed idee als je een hypotheek zonder NHG hebt. Als jouw woning meer waard is geworden en je kunt dit aantonen, dan kan het zo maar zijn dat je in een lagere tariefgroep komt. Wat betekent dat je een lagere rente hoeft te betalen.

Ben jij van plan om jouw huis te verbouwen en wil je hiervoor een hogere hypotheek afsluiten? Ook dan is een taxatie van je huis nodig. Verder is een taxatierapport nodig wanneer jij en je partner bezittingen willen verdelen bij een scheiding. Ook voor je belastingaangifte kan een rapport nodig zijn om te weten hoeveel jouw bezittingen waard zijn. Wat jouw redenen ook zijn. Bij HappyBrokers ondersteunen wij jou bij het hele proces. Wij zorgen ervoor dat jouw huis professioneel wordt getaxeerd. Heb je nog meer vragen over taxatie? Neem contact met ons op. Onze taxateurs helpen jou graag.

Wil jij je woning laten taxeren door een makelaar met ervaring?

Vraag meer informatie