Woning verhuur

Woning verkopen


Hoe we uw woning verkopen

Bij het verkopen van een woning komen veel zaken kijken iets waar je zelf vaak de tijd niet voor hebt en misschien heb je er ook geen kaas van gegeten. Je kunt er dan voor kiezen om het door ons te laten doen. Wij zijn een makelaar die huizen verkoopt door het gehele land. Wat maakt ons dan goed in ons werk als wij door het hele land werken? Wij verdiepen ons altijd in de buurt waar de woning staat zodat wij de potentiele kopers goed kunnen informeren.

De voorbereiding.
Wij komen bij u langs om kennis te maken en de woning te bekijken. Aan de hand van ons gesprek over de woning en ons eigen onderzoek zullen wij de waarde van de woning bepalen en voor welke prijs wij de woning op de markt willen zetten. Wij laten professionele foto’s en plattegronden maken en schrijven de verkoopteksten.

Het verkoopproces.
Als u woning op de markt staat organiseren wij een open huis of plannen losse bezichtigingen. Wij geven de kijkers een rondleiding en zo weten we ook meteen of ze enthousiast zijn. Wij regelen het verkoopproces van A tot Z en houden u altijd op de hoogte van hoe het ervoor staat.

De koopovereenkomst.
Als er een potentiële koper is waarbij ook u tevreden bent over de prijs dan laten wij door de notaris een koopovereenkomst opstellen. Waarom laten wij dit door de notaris doen? Dit omdat deze juridisch de meeste kennis en kunde heeft voor het opstellen en het daarvoor voor u nog veiliger is om de overeenkomst te tekenen. Wij zorgen dat de koper tekent en vervolgens bewaken wij de termijnen en houden u daarbij vanzelfsprekend op de hoogte.

Het transport van de woning. 
Op de dag van het transport van de woning spreken wij, voordat wij naar de notaris gaan, af bij de woning om deze met de koper en u te inspecteren. Vervolgens gaan wij met u naar de notaris om daar de akte van levering te tekenen.

Courtage

Voor onze diensten betaalt u een vergoeding (courtage). Dit is een percentage van de gerealiseerde opbrengst van uw woning. De hoogte van de courtage hangt af van uw persoonlijke wensen, de te verwachtten prijs en een inschatting van de doorlooptijd. Onze courtage varieert tussen de 1,5 en 2% van de verkoopsom. Alle prijzen zijn exclusief 21% btw.

Opstartkosten

Bij aanvang van de opdracht worden opstartkosten in rekening gebracht. De opstartkosten zijn voor het maken van de foto’s, plattegronden, meetrapport, teksten en het aanmelden van de woning op Funda, Pararius en via onze eigen kanalen. De opstartkosten zijn 600 euro exclusief 21% BTW

Ben je op zoek maar een betrouwbaar bedrijf voor het verkopen van een woning?

Vraag meer informatie